INFO DOGADJAJI O EEN U INSTITUTU
   
Organizacione
jedinice
- Zavod za fizicku metalurgiju
- Zavod za metalursku hemiju
- Zavod za zastitu i ekologiju
- Zavod za toplotehniku i mjerenja
- Zavod za zavarivanje
- Zavod za topljenje i livenje metala
- Zavod za plasticnu preradu metala
- Zavod za masinstvo
- Zavod za elektrotehniku i automatizaciju
- Zavod za rude i gvozdje
- Internet-Indok Centar

 

 

 

 

 

 

 
Dana 20.11.2009., Metalurški institut “Kemal Kapetanović” Zenica, Univerziteta u Zenici Bosna i Hercegovina je organizovao informativni skup pod nazivom:


- INFORMATIVNI DOGAĐAJ NA PROMOCIJI EUROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE BOSNE I HERCEGOVINE I ULOGA METALURŠKOG INSTITUTA “KEMAL KAPETANOVIĆ” ZENICA

Cilj skupa je bio informisanje javnosti i privrednika o Evropskoj poduzetničkoj mreži Bosne i Hercegovine, njezinoj ulozi i načinima na koje potencijalni korisnici mogu doći do informacija o Evropskim projektima, potencijalnih partnera u zemlji, EVropi i šire, te odgovora na niz drugih pitanja. Prisutni su na ovom skupu mogli čuti nešto više i o ulozi Metalurškog instituta “Kemal Kapetanović” Zenica, Univerziteta u Zenici – kao jednog od partnera u ovom projektu. O ovom projektu kojeg je prošle godine u okviru CIP programa za konkurentnost i inovacije pokrenula Evropska komisija, govorili su prof.dr. Sabahudin Ekinović -Rektor Univerziteta u Zenici, prof. dr. Mirsada Oruč -Direktor Metalurškog instituta, mr. Senad Hromić – predstavnik EICC iz Vanjskotrgovinske komore BiH, te Neira Delić –Stručni saradnik iz Metalurškog instituta.