ISTORIJAT
Organizacione
jedinice
- Zavod za fizicku metalurgiju
- Zavod za metalursku hemiju
- Zavod za zastitu i ekologiju
- Zavod za toplotehniku i mjerenja
- Zavod za zavarivanje
- Zavod za topljenje i livenje metala
- Zavod za plasticnu preradu metala
- Zavod za masinstvo
- Zavod za elektrotehniku i automatizaciju
- Zavod za rude i gvozdje
- Internet-Indok Centar

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Istorijat I Sistem upravljanja kvalitetom Refernce Akreditacije i ovlastenja


Objave u štampanim medijima:


Dragulj u srcu BiH

Dnevni avaz 2010

Dnevni avaz 2005

EICC BiH - 2009

Euro business 8 - 2011
Euro business 7 - 2011
Euro business 6 - 2010
Euro business 5 - 2010
Euro business 3 - 2010
Euro business 2 - 2009
Euro business 1 - 2009
Nasa rijec - 2009


Metalurški institut "Kemal Kapetanovic" Zenica Univerziteta u Zenici - ranije ''Hasan Brkic'' postoji i uspješno djeluje pedeset godina.ALBUM-ISTORIJAT INSTITUTA

Institut ciji je osnivac bila "Zeljezara Zenica" Zenica zapoceo je sa radom 01.10.1961. god. sa 165 zaposlenih radnika. Intenzivan razvoj industrije celika u to vrijeme, kao i potrebe za primjenom dostignuca svjetske prakse, motivisali su formiranje jedne profesionalne institucije koja ce riješavati prisutnu tehnološku problematiku i baviti se naucnoistrazivackim radom u toj oblasti. Za takvu je namjenu Institut registrovan kao naucnoistrazivacka institucija u oblasti industrije celika i koneksnih grana.

Osnovni istrazivacki koncept, baziran na primijenjenim istrazivanjima sa ciljem unapredjenja postojecih te razvoja i primjene novih tehnologija i proizvoda, odrzan je u citavom dosadasnjem radu Instituta.

U svom razvoju Institut se prilagodjavao organizacionim promjenama i potrebama materijalne proizvodnje, prvobitno Zeljezare Zenica, a kasnije Rudarsko-metalurškog kombinata Zenica.

U dosadašnjem razvoju Institut je vršio u više navrata organizacione i statusne promjene koje su bile prilagodjene uslovima privredjivanja, zahtjevima trzišta, zakonskom regulativom.

Danas
Metalurški institut "Kemal Kapetanovic" Zenica Univerziteta u Zenici posluje kao Organizaciona jedinica Univerziteta u Zenici.