"7. kongres ženskog poduzetništva Tirana listopad 2012".

7. kongres poduzetnica jadransko-jonskog područja, ne kojem je učešće uzela i Neira Delić - predstavnica Metalurškog instituta „Kemal Kapetanović“ Zenica,  održan je 15.10. 2012. godine u Albaniji u Tirani, u organizaciji Foruma poduzetnica jadransko-jonskog područja (AIC Forum) i udruge poslovnih žena Albanije (SHGPAZ), a sve to u okviru Europen SME Week.  Istovremeno je održana Konferencija „Doprinos žena poduzetnica albanskoj ekonomiji“.

Dobrodošlicu i pozdravne riječi poduzetnicama iz regije uputili su:
Predsjednica Udruge poslovnih žena Albanije – Flutura Xhabija, predsjednica AIC Foruma – Jadranka Radovanić; predsjednik Vlade Albanije - NJ.E. Sali Berisha; potom ministar gospodarstva, trgovine i energije - Edmond Haxhinasto; UN rezidentni koordinator u Albaniji - Zineb Touimi-Benjelloun; predstavnik EU delegacije za Albaniju - NJ.E.amb.Ettore Francesco Sequi; GIZ direktor u Albaniji - Martin Marschke; predsjednik gospodarske komore Tirane  - Nikolin Jaka; glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore - Martina Velnić Župić.

Na konferenciji prisutni su imali priliku da čuju koje aktivnosti su poduzimane za promociju i jačanje ženskog poduzetništva u Albaniji i privrede u opšte u ovoj zemlji, te probleme i korake koji su poduzeti za prevazilaženje nastalih poteškoća.

Kongres poduzetnica je protekao u radnoj atmosferu na kojem je predsjednica Jadranka Radovanić izvijestila o proteklim aktivnostima Foruma. Analizirano je stanje ženskog poduzetništva kako u samostalnoj djelatnosti tako i u privrednim organizacijama i institucijama u svim zemljama jadransko-jonskog područja. Predstavnice svih zemalja su izložile stanje i probleme u svojim zemljama nakon čega su doneseni zaključci i postavljeni slijedeći zadaci za Forum.